Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/buromare/domains/buromare.nl/public_html/modules/mod_swmenupro/functions.php on line 2597
Advies begeleiding hoogbegaafd kind

 

Merk jij ook dat straffen en belonen totaal niet werkt en dat de gangbare opvoedadviezen niet aansluiten bij jouw hoogbegaafde kind?

Vraag jij je af hoe je voor een goede match zorgt tussen je kind en z'n omgeving (op school en buiten school)?

Zou jij ook zo graag willen dat je kind weer lekker in z'n vel zit, maar weet je niet goed hoe je daar aan kunt bijdragen?

 

Veel hoogbegaafden voelen zich zoals het lelijke jonge eendje in het sprookje van Andersen. Ze weten niet dat ze een zwaantje zijn en proberen krampachtig een eendje te zijn en voelen zich ongelukkig en eenzaam.

Ik ondersteun ouders van hoogbegaafde kinderen om het zwaantje in hun kind te blijven zien en een passende voedingsbodem te creëren.
Ik help ouders om de intensiteit te omarmen en in goede banen te leiden i.p.v. af te zwakken en om een andere manier van grenzen stellen te ontdekken die beter aansluit bij de non-conformistische aard van hun kinderen.

Hoogbegaafde gezinnen kunnen behoorlijk vastlopen als ze niet weten welke aanpassingen in onderwijs en opvoeding nodig zijn.
Geldt dit ook voor jou?
Meld je dan snel aan voor een consult. Het is zonde om onnodig te worstelen.

Vraag je je af of ik wel degene ben die jou de hulp kan bieden die je zoekt?
Maak gebruik van een gratis skype (mariekevanderzeeburomare) of telefoongesprek zodat we kunnen bespreken wat precies je vraag is en of het klikt.

Mogelijke begeleiding:

Eenmalig consult

Locatie: Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Geestbrugkade 35, 2281 CX Rijswijk
Kosten: €75 per gesprek van een uur

Skype-consult

Sommige vragen / onderwerpen kunnen ook goed per skype besproken worden.
Kosten €75 per gesprek van een uur.

Individueel begeleidingstraject

Als je meer hulp dan een los consult wilt om een veranderingsproces binnen je gezin op gang te brengen, kun je je aanmelden voor een individueel begeleidingstraject.
Een individuele begeleidingstraject bestaat uit meerdere consulten. Je ontvangt daarbij GRATIS de online training "Opvoeden van hoogbegaafde kinderen". Naar behoefte kan dit begeleidingstraject worden uitgebreid met huisbezoeken en/of schoolbezoek.

Gedrag roept gedrag op. Als je als ouder verandert, veranderen kinderen mee. Daarom werk ik in eerste instantie alleen met de ouder(s). Als tijdens het traject blijkt dat ook het kind zelf hulp nodig heeft, roepen we de hulp in van een ervaren collega kindertherapeut.

Werkwijze bij een individueel begeleidingstraject:

 • Ter voorbereiding van het eerste gesprek ontvang je een intakevragenlijst.
  Graag ontvang ik deze 2 werkdagen voor het intakegesprek ingevuld per email retour.
 • Intakegesprek
  Tijdens dit intakegesprek bespreken we wat er precies aan de hand is, wat je wilt bereiken, en hoe ik daar precies bij kan helpen.
  Het is de bedoeling dat je na afloop van het intakegesprek meteen al meer grip hebt en dat je een plan van aanpak hebt om te bereiken wat je wilt bereiken.
 • Je ontvangt inlogcodes voor de online-training. Indien gewenst worden er artikelen en oefeningen uit de online-training gekozen die jouw veranderingsproces kunnen ondersteunen.
 • Vervolg sessies duren een uur.
  Het aantal vervolgsessies is afhankelijk van je vragen. Meestal zijn 4 à 6 gesprekken voldoende om verandering te bemerken.
  Afhankelijk van wat er speelt kunnen gesprekken gezamenlijk met partner of individueel worden gevoerd, of een combinatie van beide.
 • Indien wenselijk kan binnen een straal van 50 km rond Den Haag een huisbezoek worden afgesproken om zicht te krijgen op de dynamiek binnen het gezin.
 • Indien wenselijk kan binnen een straal van 50 km rond Den Haag een schoolbezoek worden afgesproken voor de begeleiding van een gesprek tussen ouder(s) en leerkracht / IB-er.

Locatie consulten: Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Geestbrugkade 35, 2281 CX Rijswijk

Kosten individueel begeleidingstraject:

Online-training: GRATIS
Consult €75 per uur
Optioneel: Huisbezoek €150 + reiskosten
Optioneel Schoolbezoek €150 + reiskosten
Eventueel verslag: €75,-

De factuur ontvang je per email in de eerste week van de volgende maand.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Kies bij "inschrijven voor" de optie "consult" en dan neem ik contact op om verder af te stemmen.