Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/buromare/domains/buromare.nl/public_html/modules/mod_swmenupro/functions.php on line 2597
Peers4Parents

De Peers4Parents gespreksgroep gaat uit van de eigen kracht van ouders. Het faciliteert ouders van hoogbegaafde kinderen om met elkaar in contact te komen en samen te sparren en dilemma’s af te wegen die ze niet kunnen delen met andere ouders. Zoals bijvoorbeeld afwegen of je je kind wel of niet laat testen, hoe je met je kind bespreekt dat hij hoogbegaafd is, hoe je contact met peers faciliteert, hoe je een inspirerende voedingsbodem creëert etc.

Aan de hand van specifieke thema´s delen ouders van hoogbegaafde kinderen hun ervaringen en verdiepen zo hun inzichten en mogelijke aanpak.

De 10 thema´s die aan de orde komen zijn:
– Kenmerken van begaafde kinderen
– Communicatie: de sleutel tot relaties
– Motivatie, enthousiasme en (onder)presteren
– Discipline en zelf-management
– Intensiteit, perfectionisme en stress
– Idealisme, (on)gelukkig zijn en depressie
– Sociale contacten: het belang van ‘peers’
– Andere kinderen in het gezin; enig kind, broers en zussen
– Waarden en tradities & uniek en onderscheidend zijnalt
– De complexiteit van succesvol ouderschap

Ter voorbereiding op iedere thema-avond wordt gebruik gemaakt van het boek ‘De begeleiding van hoogbegaafde kinderen’. Dit boek is wereldwijd het meest gelezen en hoogst gewaardeerde boek over de opvoeding van getalenteerde, creatieve en begaafde kinderen, geschreven vanuit het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van begaafde kinderen.

Omdat ouders elkaar 10 bijeenkomsten treffen, leren ze elkaar relatief goed kennen en  kunnen er  hechte banden ontstaan.

Locatie Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Geestbrugkade 32 te Rijswijk

Data en Tijd
Woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur
10 & 17 & 24 januari, 7 & 14 & 21 februari 7 & 14 & 21 maart 2018.

Facilitators in Den Haag
Marieke van der Zee & Joanne Spreij

Investering
€495 per gezin

Is de druk uit de omgeving groot en heb je het gevoel je steeds te moeten verantwoorden? Merk je dat je het lastig vind om op je eigen koers te blijven vertrouwen?
Als ouder van een hoogbegaafd kind zal je hoe dan ook van het gebaande pad af moeten wijken. Herkenning en uitwisseling met ouders in vergelijkbare situaties kan dan de kracht geven die je zoekt.

Klik hier om aan te melden aan.