Referenties

De wisselwerking tussen het gedrag van de opvoeder en het kind is buitengewoon interessant.
Vanuit een duidelijk en zeer toegankelijk referentiekader helpt Marieke je om meer grip te krijgen op je eigen mogelijkheden en om verder te komen dan je al was.

Ze is het type begeleider met wie je vrij eenvoudig op een dieper niveau zit, zonder het gevoel dat er “moeilijk” gedaan wordt.”

Jan van Os – Stedelijk Gymnasium Schiedam

“Wij hebben erg veel gehad aan de cursus en hebben nu concrete handvatten om op een goede manier met de explosieve buien van onze HB kinderen om te gaan.

Hierdoor ervaren we veel minder vaak stress en daardoor komt iedereen beter tot zijn recht.

Wat ons betreft dus een dikke 10 voor Buro Mare.”

Pauline Coret uit Den Haag

Dat Marieke voor het eerst met mij meeging naar het zoveelste gesprek op school, voelde als onze ‘laatste strohalm’. Maar het was een eerste stap naar een nieuw begin!”

Jennifer Hanenberg

Dat Marieke voor het eerst met mij meeging naar het zoveelste gesprek op school, voelde als onze ‘laatste strohalm’. Maar het was een eerste stap naar een nieuw begin!”

Jennifer Hanenberg

“Marieke heeft voor het Leonardo-onderwijs van Stichting BOOR een ouderavond verzorgd over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen.
Haar verhaal was helder en duidelijk.
Veel ouders hebben gedurende deze avond zich herkend in hetgeen Marieke schetste.

Haar aanbevelingen voor lastige opvoedsituaties hebben menig ouder de maanden erna geholpen. Een aantal ouders wilde graag nog meer leren en heeft zich ingeschreven voor een vervolgtraining bij Buro Mare. De samenwerking met Marieke was prettig.
Ze heeft aan de hand van mijn vraag een avond voorbereid en mij nauwkeurig op de hoogte gehouden van het proces. Ze gaf alle ruimte om eventueel veranderingen aan te brengen in het programma. Dit was door haar inzet echter absoluut niet nodig.”

Cristel Wieman

“De kracht van de cursus van Marieke zit hem voor mij in het invoelen in je hoogbegaafde kind middels een scala aan oefeningen.
Door deze oefeningen word je je er veel bewuster van hoe verbale en non-verbale communicatie binnen komt bij je kind en hoe het zich hierdoor voelt en hoe hij/zij reageert.

Met praktische tips en handvatten kan je weer grip krijgen op en sturing geven aan je eigen kind op een fijne respectvolle manier in plaats van verzeild te raken in een machtsstrijd.”

Bob Nederpelt