Training Nooit meer machtsstrijd

Merk jij ook dat straffen en belonen niet aanslaat en zoek je een andere aanpak?

Grenzen stellen en sturing geven is een wezenlijke taak van ouders. Maar hoe doe je dat als straffen en belonen niet werkt?

Tijdens de training leer je grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak erg gevoelig voor de toon waarop ze worden aangesproken. Ze hebben een ouder nodig die ondersteunend leiding geeft; dat wil zeggen iemand die gericht is op samenwerken, ‘leren’, oefenen, oplossingen vinden en doen wat nodig is, in plaats van gericht is op conformeren door middel van straffen en belonen.

De training is gebaseerd op de uitgangspunten van ‘Positive Discipline’ van Jane Nelsen en “No Drama Discipline” & The Whole Brain Child van Daniel Siegel en Tyna Bryson.

Tijdens de training krijg je meer grip op :

  • wat je kind nodig heeft om tot zijn recht te komen
  • het herkennen van ontmoedigd gedrag en het inspelen op verborgen behoeften
  • ondersteunend leidinggeven; ferm én vriendelijk tegelijk
  • het verschil tussen “afdwingen met sancties” en “sturing”
  • het verschil tussen “toegeven” en “vriendelijk sturing geven”

 

Opzet van de Training

In een periode van 2 à 3 maanden leer je de dynamiek met je kind beter begrijpen en breid je je mogelijkheden uit om sturing te geven en grenzen te stellen zonder straf en zonder beloning.

Per email ontvang je mijn ebooks en presentaties waarbij je de ingesproken tekst bij dia’s kunt beluisteren.  Zo kun je de theoirie gewoon vanuit je luie stoel op je eigen moment bekijken en beluisteren.

Met tussenpozen van 2 à 3  weken bespreken we in 3 videobelsessies in groepsverband jullie vragen over de theorie en ontwikkel je een dieper begrip van ‘ondersteunend leidinggeven’.

vanaf de eerste videobelsessie ontvang je iedere week  per email ‘challenges’ waarin je wordt uitnodig om een bepaald artikel uit het ebook te lezen, een filmpje te bekijken en een specifieke aanpak of vaardigheid uit te proberen. Deze challenges wisselen jullie tussentijds in duo’s (per whatsapp) uit. Je duo-partner mag je levenspartner zijn, maar mag ook iemand anders uit de groep zijn. Zo oefenen je gericht aspecten van ‘ondersteunend leidinggeven’. In de eerste videobelsessie stellen we de challenge-duo’s samen.

We eindigen het traject met een live bijeenkomst waarin de verdiepende ervaringsoefeningen aan bod komen. De theorie is dan inmiddels bekend en de deelnemers hebben al ervaring opgedaan in het toepassen van ‘ondersteunend leidinggeven’.

 

Praktische informatie


Data en tijden (VOL)

  • De videobelsessies vinden plaats op woensdag 28 oktober, 11 november & 2 december 2020 van 9.30 uur – 11.00 uur
    Vlak van te voren ontvang je per email een link om in te bellen.
  • De live sessie is op woensdag 6 januari 2021 van 10.00 tot 14.30 uur.

Locatie
Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Geestbrugkade 32,  2281 CX Rijswijk
Vooraf checken we of je klachtenvrij bent om een COVID-veilige bijeenkomst te waarborgen.

Investering
€475 per ouderpaar (inclusief btw, ebooks, presentaties, en lekkere lunch tijdens de live bijeenkomst)
Vroegboekkorting tot 15 september 2020

Trainer
Drs. Marieke van der Zee

Aantal deelnemers
maximaal 14 i.v.m. 1,5 m. afstand.

 

 

Wil jij ook graag ferm en vriendelijk opvoeden zonder machtsstrijd, straf, eindeloze discussies?

Klik op de link om je aan te meldenIk meld mij aan