Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/buromare/domains/buromare.nl/public_html/modules/mod_swmenupro/functions.php on line 2597
Trainingen "Help! Mijn kind is hoogbegaafd"

 

over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

Vraag jij je ook af hoe je het beste met de intensiteit en de heftige emoties van je kind om kunt gaan?

Merk jij ook dat straffen en belonen niet werkt?

Vraag jij je af hoe je je kind kunt helpen om uitdaging aan te gaan en drempels te overwinnen?

Als ouder van een hoogbegaafd kind zal je hebben gemerkt dat de gangbare aanpak soms niet werkt. Met straffen en belonen bereik je vaak helemaal niets. Je doet je best om veel complimenten te geven maar het zelfvertrouwen van je kind lijkt alleen maar af te nemen. En hoe je met die woedeaanvallen om moet gaan is je ook een raadsel.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak erg gevoelig voor de manier waarop ze worden aangesproken. Dat vergt een heel bewuste, vaak andere dan de gangbare manier van opvoeden.
En als je kind zich ontmoedigd voelt en zijn onvrede afreageert, heb je ook een goedgevulde toolbox nodig om het in goede banen te leiden.

In mijn trainingen geef ik specifieke richtlijnen voor een aanpak die afwijkt van de gangbare aanpak in onze maatschappij, maar die beter past bij de aard van begaafde kinderen.
Ik demonstreer bruikbare tools en begeleid oefeningen zodat cursisten het effect van hun gedrag kunnen ervaren en kunnen oefenen met nieuw gedrag. alt

Of zoals een oud-cursist het verwoordde: `Ik had al zoveel gepraat en nagedacht maar dat hielp me op een gegeven moment niet verder. Tijdens de training ervoer ik wat mijn kind ervaart. Het was een enorme eyeopener en heeft nieuwe wegen geopend`.

Er zijn verschillende trainingen. Klik op de link om meer te lezen over:

"Help! Mijn kind is hoogbegaafd; wat je MOET weten"
Hoogbegaafdheid gaat verder dan een hoog IQ; het is een andere manier van zijn. In deze module krijg je een overzicht van de belangrijkste aspecten die je als ouder van een hoogbegaafd kind moet weten om je kind goed te kunnen begeleiden.

“Nooit meer machtsstrijd”
Tijdens de training leer je grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie.

 “Doorbreken van onderpresteren”
Deze training gaat over het verschil tussen prijzen en bemoedigen en hoe je je rol als procesbegeleider kunt invullen. Je leert hoe je zelfvertrouwen, veerkracht en een gezonde werkhouding kunt versterken.

Het programma is gebaseerd op de mindset-theorie van Carol Dweck.

“Omgaan met heftige emoties en driftbuien” 
In deze training leer je hoe je je kind helpt grip te krijgen op heftige emoties en hoe je in plaats van met sancties, vanuit verbinding grenzen stelt aan ontoelaatbaar gedrag en richting geeft.

"Goed voorbereid naar de middelbare school"
In deze training krijg je zicht op de moeilijkheden die hoogbegaafde kinderen kunnen ervaren als ze overstappen naar de middelbare school. Je leert hoe je je kind kunt helpen om drempels te overwinnen en hoe je proactief voorbereidingen treft om eventuele problemen voor te zijn.

Wil jij ook graag opvoeden zonder machtsstrijd, straf, eindeloze discussies of wil je weten hoe je je kind kunt helpen in zijn kracht te komen? Klik hier en vul het aanmeldformulier in.