Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/buromare/domains/buromare.nl/public_html/modules/mod_swmenupro/functions.php on line 2597
Training "Help! Mijn kind is hoogbegaafd"

 

over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

Is je kind hoogbegaafd of herken je veel van de kenmerken van hoogbegaafdheid?

Vraag jij je ook af hoe je het beste met de intensiteit en de heftige emoties van je kind om kunt gaan?

Merk jij ook dat straffen en belonen niet werkt?

In deze training leer je:groei

  • de intense aard van je kind in goede banen te leiden
  • grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie
  • het zelfvertrouwen, veerkracht en een gezonde werkhouding van je kind te versterken

Programma:

De live-training bestaat uit 3 trainingsdagen op zondag.

Module “Anders en toch gelukkig; de steun van ouders”. 
Hoogbegaafde kinderen hebben niet alleen een hoge intelligentie; ze zijn anders. Op vele fronten hebben ze vaak net iets anders nodig om aan hun trekken te komen.
Deze module gaat over het begrijpen van hoogbegaafdheid en het in goede banen leiden van de intensiteit en sensitiviteit van jouw kind. Je krijgt inzicht in hoe je een kind kan steunen dat zich anders voelt (gevoeliger, intenser, sneller, meer gedreven, leergieriger, dominanter, banger, enz.) en hoe je hem helpt om de kloof met z’n omgeving te overbruggen. Ook het omgaan met woedeaanvallen komt aan de orde.

Module “Nooit meer machtsstrijd”.
Kinderen hebben sturing nodig, ook hoogbegaafde kinderen. Maar hoe doe je dat als straffen en belonen niet werkt? In deze module leer je grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie.

Module “Kind in z’n kracht; afrekenen met onderpresteren”
Hoe begeleid je kinderen die uitdaging uit de weg gaan, last hebben van faalangst/perfectionisme of ongemotiveerd uit het raam zitten te staren? Trap niet in de valkuil van de vele complimenten om het zelfvertrouwen te versterken en te motiveren. Dat werkt averechts. In deze module krijg je inzicht in manieren van “empoweren” die het zelfvertrouwen, veerkracht en een gezonde werkhouding versterken.

De trainingsdagen zijn ook als losse modules te volgen.

Data:

  • 11 juni 2017: Dag 1 “Anders en toch gelukkig; de steun van ouders”
  • 3 september 2017: Dag 2 “Nooit meer machtsstrijd” 
  • 1 oktober 2017: Dag 3 “Kind in z’n kracht; afrekenen met onderpresteren” (VOL)

Locatie: Ponte, Schinkelse Baan 1, 2908 LE Capelle a/d IJssel

Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Investering:
€495,- (inclusief btw, online-training en 3 x lunch)

€180,- per losse module
Tweede ouder/opvoeder uit een gezin GRATIS (alleen €15 onkostenvergoeding per dag voor de extra kosten voor catering en materialen)

Zou je ook graag willen opvoeden zonder machtsstrijd, straf, eindeloze discussies of wil je weten hoe je je kind kunt helpen in zijn kracht te komen? Vul het aanmeldformulier in.