Training en advies Opvoeden hoogbegaafde kinderen, regio Den Haag

Training en advies
Opvoeden hoogbegaafde kinderen, regio Den Haag

Hoogbegaafden kunnen zich net zo voelen als het lelijke jonge eendje in het sprookje van Andersen. Als ze zich niet realiseren dat ze een zwaantje zijn en krampachtig een eendje proberen te zijn, of zich juist tegen hen afzetten, kunnen ze zich gefrustreerd, machteloos en eenzaam voelen.
Om weer gelukkig te kunnen zijn zullen ze moeten ontdekken wie ze zijn en hoe ze meer zichzelf kunnen zijn in hun omgeving.

Het is mijn ervaring dat ouders een zeer belangrijke rol spelen in de betekenis die dingen krijgen. Als het werk op school nog niet lukt of nog niet past bij wat een kind wil doen, of als het nog geen aansluiting heeft, besluit het kind dan dat hij is mislukt, dat de wereld niet deugt of beseft hij dat hij zijn aanpak en context nog niet heeft gevonden en gaat hij op zoek?

Als ouder van een hoogbegaafd kind heb je hoe dan ook te maken met een ‘zwaantje’ dat zijn weg moet vinden in een groep ‘eendjes’. Dat vergt andere begeleiding en andere afwegingen dan als hij een ‘eendje’ tussen andere ‘eendjes’ zou zijn.
Hoe zorg je bijvoorbeeld voor aangepast zinvol werk op school?
Hoe zorg je voor vriendjes waar het werkelijk mee klikt?
Hoe help je je kind de balans vinden tussen zichzelf zijn en zich aanpassen aan omstandigheden die niet bij hem passen?

De specifieke vragen en dilemma’s waar je als ouder van een hoogbegaafd kind mee te maken krijgt, kun je waarschijnlijk niet delen met de meeste andere ouders.
Je bent op jezelf teruggeworpen en zult stevig in je schoenen moeten staan.

Wij bieden ondersteuning om je rol als ouder verder te verdiepen.

Individuele begeleiding
Wil je je kind beter leren begrijpen en ontdekken hoe jij op een constructieve manier je kind kunt steunen om zijn of haar weg te vinden? Wil je specifieke feedback op jullie situatie en dat we meedenken in jullie zoektocht? Klik dan op de link voor individuele begeleiding.
Lees meer over individuele begeleiding

Online Leeromgeving
In de online leeromgeving heb ik de meest bruikbare materialen en methoden opgenomen die kunnen helpen bij het opvoeden van een begaafd kind. Ook vind je informatie over veelvoorkomende valkuilen of verkeerde toepassingen van de methoden. Je vindt er diashows met waardevolle informatie, filmpjes, oefeningenen reflectiebladen.
Lees meer over Online leeromgeving en sneak preview 

Trainingen
In een training gaat het om bewustwording, ervaren en oefenen van passende opvoedingsvaardigheden.  De trainer reikt waardevolle content aan, demonstreert bruikbare tools en biedt oefeningen aan zodat cursisten het effect van hun gedrag kunnen ervaren, hun kind beter begrijpen en kunnen oefenen met nieuw gedrag. 
Lees meer over Nooit meer machtsstrijd

FamilieXpeditie
Onze familieXpeditie is een gezinsactiviteit voor gezinnen met hoogbegaafde kinderen en is bedoeld om even te ontsnappen uit de dagelijkse beslommeringen en samen met je gezin verrijkende ervaringen op te doen.
Lees meer over FamilieXpeditie

Peers4Parents Programma (gespreksgroep)Het Peers4Parents Programma is bedoeld om in contact te komen met andere ouders die tegen dezelfde opvoeddilemma’s aanlopen.  
Lees meer over Peers4Parents