Training

Training “Help! Mijn kind is hoogbegaafd”
over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

Vraag jij je ook af hoe je het beste met de intensiteit en de heftige emoties van je kind om kunt gaan?
Merk jij ook dat straffen en belonen niet werkt?
Vraag jij je af hoe je je kind kunt helpen om uitdaging aan te gaan en drempels te overwinnen?

Als ouder van een hoogbegaafd kind zal je hebben gemerkt dat de gangbare aanpak soms niet werkt. Met straffen en belonen bereik je vaak helemaal niets. Je doet je best om veel complimenten te geven maar het zelfvertrouwen van je kind lijkt alleen maar af te nemen. En hoe je met die woedeaanvallen om moet gaan is je ook een raadsel.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak erg gevoelig voor de manier waarop ze worden aangesproken. Dat vergt een heel bewuste, vaak andere dan de gangbare manier van opvoeden.
En als je kind zich ontmoedigd voelt en zijn onvrede afreageert, heb je ook een goedgevulde toolbox nodig om het in goede banen te leiden.

In mijn trainingen geef ik specifieke richtlijnen voor een aanpak die afwijkt van de gangbare aanpak in onze maatschappij, maar die beter past bij de aard van begaafde kinderen.
Ik demonstreer bruikbare tools en begeleid oefeningen zodat cursisten het effect van hun gedrag kunnen ervaren en kunnen oefenen met nieuw gedrag. 

Of zoals een oud-cursist het verwoordde: `Ik had al zoveel gepraat en nagedacht maar dat hielp me op een gegeven moment niet verder. Tijdens de training ervoer ik wat mijn kind ervaart. Het was een enorme eyeopener en heeft nieuwe wegen geopend`.

Training “Omgaan met heftige emoties en driftbuien”

In deze training leer je hoe je je kind helpt grip te krijgen op heftige emoties en hoe je in plaats van met sancties, vanuit verbinding grenzen stelt aan ontoelaatbaar gedrag en richting geeft.
Naar de training: “Omgaan met heftige emoties en driftbuien” 

Training “Nooit meer Machtsstrijd”

Tijdens de training leer je grenzen te stellen op een manier die aansluit bij een non-conformistische aard, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een grote behoefte aan autonomie.
Naar de training: “Nooit meer Machtsstrijd”

Wil jij ook graag opvoeden zonder machtsstrijd, straf, eindeloze discussies of wil je weten hoe je je kind kunt helpen in zijn kracht te komen? Klik hier en vul het aanmeldformulier in.